[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» width=»1/1″][bt_bb_headline font_subset=»latin,latin-ext» superheadline=»» headline=»Informasjon om bytte av varmtvannsbereder» subheadline=»» html_tag=»h1″ size=»inherit» align=»inherit» dash=»none» style=»» color_scheme=»» color=»» subheadline_color=»» image=»» font=»inherit» font_size=»» font_weight=»» subheadline_font_weight=»» url=»» target=»_self» responsive=»» publish_datetime=»» expiry_datetime=»» el_id=»» el_class=»» el_style=»»][/bt_bb_headline][/bt_bb_column][/bt_bb_row][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» width=»1/1″][bt_bb_separator top_spacing=»normal» bottom_spacing=»normal» border_style=»solid» border_width=»» responsive=»» publish_datetime=»» expiry_datetime=»» el_id=»» el_class=»» el_style=»»][/bt_bb_separator][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section][bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» width=»1/1″][bt_bb_text]
 1. Minimum 24 timer før bytte av bereder må stikkontakt tas ut eller sikringskurs avslås.
 2. Bilde av koblinger på topp av varmtvannsbereder nærbilde og oversiktsbilde og bilde av sikkerhetsventil nærbilde og  oversiktsbilde oversendes til «byttevarmtvannsbereder.no». Bilder skal sendes over slik at rørlegger kan få et overblikk over hvilke deler som trengs for å utføre arbeidet. Det er ikke alltid at man kan se ut ifra et bilde om hva som skal til eller om det er behov for ombygging av rør.
 3. Kontroller at stoppekran stenger vanntilførsel. Du skal vite hvor stoppekran er og informere oss om plassering når rørlegger ankommer. Kontrollen av stoppekran gjøres ved å vri på ratt eller dra i hendel, se så om det fremdeles er vanntrykk. Om det er vanntrykk etter stenging informer «byttevarmtvannsbereder.no» umiddelbart.
 1. Kontroller om det er tilstrekkelig med strøm. Alle varmtvannsberedere under 250liter skal ha minimum 10 amp sikring og alle over 200l skal ha 15-16 amp sikring. Disse sikringene skal da kun være til varmtvannsbereder.
 1. Er det sluk der varmtvannsbereder er plassert? Om ikke, informer om dette ved bestilling.
 1. Rydd bort eiendeler rundt og over bereder da det vil kunne bli vannsøl
 1. Om skap eller møbler er bygget rundt eller i veien for varmtvannsbereder, skal disse demonteres. Om ikke dette gjøres vil rørlegger fra byttevarmtvannsbereder gjøre dette pr medgått time. «Byttevarmtvannsbereder.no» kan ikke stille garanti for at møbler ect kan bli skadet under demontering. Timespris utenom fastprisen, rørlegger 990,- eks mva.
 1. Er det skader eller har det vært vannlekkasjer på grunn av varmtvannsbereder skal dette informeres om. Det skal også informeres om andre vannlekkasje selv om ikke dette er i direkte forbindelse med varmtvannsbereder.
 1. Skal det monteres større varmtvannsbereder, ta mål for å se om ny større varmtvannsbereder passer.  Se mål i produkt beskrivelse på webside. Det skal være mulig å bruke tralle, fri bane på minimum bredde 80cm x Høyde 220.

Fri bane vil da si at det ikke er hindringer på gulv vegger eller oven ifra.
Om det ikke er det så må man inn med to personer for å fjerne vvb, dette vil medføre et tillegg på 1,5 timer om det informeres om det på forhånd. Om det ikke informeres om det vil det faktureres for 3timer + servicebil 500kr

 1. Det er krav til at alle varmtvannsberedere over 200liter er direktekoblet til strøm. Denne jobben utføres ikke av «byttevarmtvannsbereder.no» det er derfor deres ansvar å få inn elektriker til å gjøre denne jobben. Byttevarmtvannsbereder.no vil frakoble den gamle varmtvannsberederen, men har ikke tillate til å utføre elektrisk arbeid. Om varmtvannsbereder skal flyttes skal også de under 200liter direktekobles. Vi anbefaler alle våre kunder at en varmtvannsbereder direktrkobles da dette er til sikkerhet med tanke på brann. Om dere trenger hjelp til å finne elektriker så kan byttevarmtvannsbereder.no hjelpe til med arrangering av elektriker. Elektrikerarbeid vil bli fakturert pr medgått time og materiell. Timespris elektriker 990,- eks mva.
 1. Byttevarmtvannsbereder.no vil ikke utføre elektrisk arbeid om dette ikke er bestilt som en tilleggstjeneste. Dette vil i noen tilfeller føre til at dere ikke har varmtvann før elektriker har koblet til strøm til varmtvannsbereder. Byttevarmtvannsbereder.no kan ikke klandres for dette da elektrisk arbeid ikke er en del av leveransen. Strøm skal ikke skrus på før varmtvannsbereder er full med vann da dette kan skade berederen. Om så gjøres vil garanti kunne frafalle.
 1. Kjøring inntil 20km er inkludert i våre priser. Bom og parkeringsavgift vil faktureres dersom dette tilkommer ved arbeid på din adresse.
 1. Sikkerhetsventil. Om det ikke monteres ekspansjonskar vil det etter en ny montering av varmtvannsbereder kunne dryppe fra sikkerhetsventilen i bunn av varmtvannsberederen. Dette er i 99% av tilfellene være på grunn av at sikkerhetsventilen løser ut på grunn av utvidelse av kaldt vann når det varmes opp. Om dette skjer er det behov for ekspansjonskar. Selv om dette ikke har skjedd med gammel varmtvannsbereder så er dette ikke en reklamasjon. Det anbefales da at det monteres ekspansjonskar, se egen pris på websiden samt mer informasjon om hva ekspansjonskar er og hvorfor dette er nødvendig. Det gis ikke kompensasjon for følgeskader som måtte komme på grunn av dette.
 1. Deler og tidsforbruk ved ombygging av rør utføres pr time og materiell. Om dette er nødvendige vil rørlegger ta kontakt med deg før arbeidet starter.
 1. Det vil kunne bli luft i rør anlegg etter montering av ny varmtvannsbereder, dette er helt naturlig. Åpne kranen forsiktig i la luft komme ut, legg gjerne et håndkle over kranen slik at du unngår vannsøl når luft kommer ut.
 1. Kraner og dusj kan tettes etter nymontering av varmtvannsbereder, tette siler i armature, noe som kommer av at vanntilførsel stenges og smuss /korreksjon slipper rørvegger og føres til kraner. Om dette skjer rens siler/filter, se veldedig på webside. Om du ønsker at rørlegger skal gjøre dette ta kontakt med byttevarmtvannsbereder.no. Om siler /filter tettes dekkes dette arbeidet ikke av byttevarmtvannsbereder.no, men kan utføres som en tilleggstjeneste.
 1. Kontroller nye koblinger. Rørlegger vil også ha gjort dette før arbeidet avsluttes, men det er alltid bra med en sikkerhetskontroll noen timer etter at rørlegger har utført arbeidet. Om det er antydning til lekkasje ta umiddelbart kontakt 47686868 også etter stengetid.
 1. Grensesnitt for garanti /reklamasjoner vil da være fra ny kobling til varmtvannsbereder. Byttevarmtvannsbereder.no står ikke ansvarlig for lekkasjer utenfor dette grensesnittet. Selv om disse kom etter montering. Da avslåing av vann /tilkobling kan forårsake slag i rør som vil kunne forårsake lekkasje på eksisterende rør/koblinger installasjoner, da det er trettheter i materiell eller rett og slett har levd sin levetid.
 1. Det vil kunne ta opptil 7,5 timer før det er varmtvann i huser/leiligheten etter bytte.
 1. Om disse vilkårene ikke aksepteres så skal en skriftlig avbestilling oversendes skriftlig på mail minimum 3timer etter bestilling, for å unngå gebyrer.

For lang levetid og gyldig garanti på din nye varmtvannsbereder følg vedlikehold instruksjon som oversendes etter installasjon. Følger du denne kan du være sikker på en lang og sikker levetid på din nye varmtvannsbereder uten unødvendige kostnader og skader.

 1. Om der har spørsmål ta kontakt med byttevarmtvannsbereder.no så hjelper vi deg.

Vi takker for din bestilling og gleder oss til utføre byttet for deg.
Mvh
Julie
byttevarmtvannsbereder.no
47686868
[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]