Sørg for økt boligverdi ved hjelp av boligmappa

Boligmappa

Hva er egentlig boligmappa?

Det er mange måter å sørge for at boligen holder seg godt. Og alle er enige om at man må male huset jevnlig og sørge for å vedlikeholde det elektriske anlegget og rørinstallasjoner. Men dokumentasjon er vel så viktig, Boligmappa gjør dette enkelt.

For hvis du skal selge huset, er det viktig for nye kjøpere å se at alt er gjort forskriftsmessig utført, og når arbeidene er ferdigstilt. Det blir som med serviceheftet på en bil. En bil med komplett historikk er mer verdt i bruktmarkedet. For hus og annen eiendom dreier det seg om store summer, så her lønner det seg ikke å slurve.

 
Hva er egentlig boligmappa?

Ikke alle er klar over denne tjenesten, eller hvordan den fungerer. Det er egentlig ganske enkelt. Du logger deg inn med BankID for å identifisere hvem du er. Deretter søker du i eiendomsregistret og finner ut hvilke eiendommer som er tinglyst på deg.
Håndverkere, som Asker Bad og Flis AS, sender inn informasjon om oppdrag, som gjøres tilgjengelig for deg. Dette er loggførte arbeider som sammen med eventuelle innsendte kvitteringer viser at du som boligeier bruker seriøse firmaer til å utføre arbeider.
Det sier seg selv at denne tjenesten gir deg som boligeier økt boligverdi – og det blir mye enklere å selge boligen. Og ganske sikkert til en høyere pris enn uten tilsvarende ryddig dokumentasjon.

Et godt tips er å legge inn ferdigattest, et dokument som alltid blir etterspurt ved eventuelt salg av bolig.

 

 

Finn håndverkere som bruker boligmappa

En enkel måte å finne handverkere som bruker boligmappa på er å logge inn og velge «Finn håndverkere». Uten innlogging må du velge område. Trenger du en rørlegger, og er logget inn, er det bare å velge «VVS/rørlegger» under fagområde på venstre del av siden. Enklere blir det ikke, og du sikrer at du får en oversikt over seriøse håndverkere som kommer til å rapportere inn prosjektene de utfører, og som befinner seg i nærheten.
Her ser du også godkjenninger og sertifiseringer, og hvor mange jobber firmaet har i boligmappa. Men som nevnt er det aller viktigste for deg at firmaet som gjennomfører jobben også legger inn dokumentasjon.

Hva kan jeg gjøre for å sørge for en best mulig boligmappe?

Innrapportering fra håndverkere du finner i boligmappa går automatisk, men det er andre ting du kan foreta deg.
Under «Personlig område» kan du laste opp egne dokumenter eller private bilder relatert til boligen. Det kan for eksempel være kvittering på TV eller andre verdifulle ting du ønsker trygg lagring av. Du kan også gå inn på eiendommen eller eiendommene du eier og legge inn spesifikke dokumenter, slik som informasjon om det tekniske anlegget, sjekklister, tegninger og bilder.
Et godt tips er å legge inn ferdigattest, et dokument som alltid blir etterspurt ved eventuelt salg av bolig.
Andre aktuelle dokumenter kan for eksempel være fargekoder. Alt dette vil øke verdien av boligen din.
Men det aller viktigste er alltid å bruke en sertifisert håndverker ved utførelse av arbeider på boligen din. Velger du en fra boligmappa, slik som Asker Bad og Flis AS, er du også sikret at du får innrapportert nødvendige papirer, slik som samsvarserklæringer. Disse viser at arbeider er utført profesjonelt og etter forskriftene.